Посвідка на проживання в інших країнах

Отримання посвідки на проживання в Греції

Статтею 9 Закону Греції № 3386/2005 «Про в’їзд, перебування та соціальну інтеграцію громадян третіх країн на території Греції» (надалі – «Закон») встановлюються  підстави отримання і відповідні категорії посвідок на проживання. За умови дотримання спеціальних положень Закону посвідка на проживання дає її власнику право виходу на ринок праці.

Завантажити підстави та умови отримання посвідки на проживання в Греції згідно статті 9 Закону.

Статтю 36  Закону доповнено пунктом, в якому викладено рішення про надання  посвідки на проживання громадянину третьої країни за умови отримання заявником спеціальної візи для в’їзду в Грецію та законного володіння, користування та розпорядження нерухомим майном на території Греції (особисто або через юридичну особу, чиїм акціонером або одноосібним власником є громадянин). Мінімальна вартість нерухомого майна для отримання посвідки на проживання встановлена у розмірі двохсот п’ятидесяти  тисяч євро.

Дана посвідка на проживання видається на термін до 5 років, члени родини - чоловік, дружина, неповнолітні діти також можуть отримати посвідки на проживання на термін, що дорівнює терміну дії посвідки на проживання власника нерухомості. Вказана посвідка на проживання  не дає право на працевлаштування та ведення підприємницької діяльності та її строк не враховується при наданні громадянства Греції.

У випадку, якщо іноземний громадянин залишається власником нерухомого майна, сплачує податки згідно законодавства, посвідка на проживання може бути подовжена ще на 5 років.

Посвідка на проживання в Латвії

Відповідні положення законодавства Латвії про видачу посвідок набули чинності у липні 2010 р. Відтоді більше 9 000 людей отримали тимчасові посвідки на проживання, що дозволяють знаходитись в країні без візи , а також вільно пересуватися по всіх країнах Шенгенської зони.

Існує три основні підстави отримання посвідки на проживання у Латвії:

  • Інвестиції у нерухоме майно. Посвідка на проживання видається у разі придбання нерухомого майна вартістю від 70 000 євро.
  • Інвестиції у латвійське підприємство. Посвідка на проживання видається, зокрема, у разі реєстрації компанії в Латвії. Вартість необхідних інвестицій та витрат становитиме від 36 000 євро.
  • Інвестиції у кредитну установу. Посвідка на проживання видається у разі здійснення інвестицій у капітал кредитної установи, зокрема, відкриття депозиту в банку на термін від п’яти років за умови неможливості зняття депозиту протягом вказаного терміну. Вартість необхідної інвестиції становитиме від 300 000 євро.

Члени родини іноземця, який отримує посвідку на проживання, також мають право отримати посвідку. Для осіб, зацікавлених у інвестиціях в нерухоме майно, передбачена можливість кредитування в латвійських банках.

Отримання дозволу на проживання в Республіці Кіпр

Якщо іноземець хоче отримати дозвіл на проживання, йому необхідно заповнити реєстраційні форми відповідно до параграфу 5 Постанови про іммігрантів і іноземних громадян від 1972 р.

Категорія А: Приватна особа, що бажає працювати в галузі сільського господарства, тваринництва, птахівництва або розведення риби на території Республіки Кіпр. Підприємець повинен мати у своєму розпорядженні активи вартістю 475,500 євро, володіти земельною ділянкою, необхідною для ведення бізнесу, або мати дозвіл на покупку такої земельної ділянки. Підприємець не може отримати дозвіл на проживання в тому випадку, якщо його діяльність буде несприятливо впливати на економічний розвиток країни.

Категорія B: Приватна особа, що бажає працювати в гірничодобувній галузі на території Республіки Кіпр. Підприємець повинен мати у своєму розпорядженні активи вартістю 380,400 євро, а також дозвіл на ведення гірничодобувних робіт. Підприємець не може отримати дозвіл на проживання в тому випадку, якщо його діяльність буде несприятливо впливати на економічний розвиток країни.

Категорія C: Приватна особа, що бажає працювати в професійній або комерційній галузі на території Республіки Кіпр. підприємець повинен мати у своєму розпорядженні активи вартістю 286,000 євро і дозвіл на відповідний вид діяльності. Підприємець не може отримати дозвіл на проживання в тому випадку, якщо його діяльність буде несприятливо впливати на економічний розвиток країни.

Категорія D: Іноземець, що бажає працювати в науковій або професійній галузі на території країни. Іноземець повинен мати особисті кошти і володіти необхідною кваліфікацією на ринку праці Республіки Кіпр.

Категорія Е: Іноземець, якому запропонували постійну роботу на території Республіки Кіпр. Іноземний працівник може отримати дозвіл на проживання в тому випадку, якщо на місцевому ринку праці немає працівників з відповідною кваліфікацією.

Категорія F: Іноземець зі стабільним річним прибутком, у якого немає необхідності займатися комерційною або професійною діяльністю. Мінімальний річний прибуток для однієї людини 11,000 євро, плюс 5,500 євро за кожну людину, залежну від іноземця. Відділ імміграції може вимагати наявність додаткових коштів. Більшість іммігрантів відносяться до цієї категорії, наприклад, пенсіонери, що змінюють місце проживання.

Завантажити Отримання дозволу на проживання в Республіці Кіпр

  • ДМИТРІЄНКО ЄВГЕНІЯ ВАДИМІВНА

    Юрист-економіст

    корпоративне право; міграційне право; трудове право; економічний аналіз господарської діяльності підприємства; кадрове діловодство

  • ЗІНЕВИЧ ВАНДА ЕДУАРДІВНА

    Юрист

    Корпоративне право; Реєстрація, перереєстрація, ліквідація суб’єктів господарювання; Отримання документів дозвільного характеру; Реєстрація інвестицій